• وبلاگ : كليد طلايي
  • يادداشت : كاخ سفيد
  • نظرات : 7 خصوصي ، 7 عمومي
  • چراغ جادو

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + ندا رفيعي 

    ندارفيعي روان شناسي کودک (Child Psychology)


    نگاه اجمالي

    بدون شک يکي از مهمترين و موثرترين دوران زندگي آدمي دوران کودکي است. دوراني که در آن شخصيت (Personality) فرد پايه‌ريزي شده و شکل مي‌گيرد. امروزه اين حقيقت انکارناپذير به اثبات رسيده است که کودکان در سنين پايين (طفوليت) فقط به توجه و مراقبت جسماني نياز ندارند، بلکه اين توجه بايد همه ابعاد وجودي آنها شامل رشد اجتماعي ، عاطفي ، شخصيتي و هوشي را دربر گيرد. اين ابعاد عوامل تعيين کننده و اساسي يک انسان هستند که از دوران کودکي پايه‌گذاري و شکل مي‌گيرند.

    اهميت روان شناسي کودک


    روان شناسي کودک اهميت خود را از کودک مي‌گيرد، چرا که دوران کودکي انسان اهميت فوق‌العاده‌اي دارد. شايد نگاهي به دوران کودکي انسان و توانائيهاي نوزاد انسان در مقايسه با ساير موجودات اهميت اين دوران را آشکارتر ‌سازد. نوزاد انسان در ميان ساير موجودات عالم طولاني‌ترين زمان را نياز دارد که قابليت‌ها و توانائيهاي خود را پرورش و آشکار سازد. در واقع انسان حدود 18 سال اول زندگي خود را در حال رشد و تکامل در ابعاد مختلف است و اين زمان طولاني و با‌ اهميتي در زندگي انسان است.

    از طرف ديگر ، نوزاد انسان با کمترين توانايي‌ها و امکانات (نظير بازتابها) به دنيا مي‌آيد و به مراقبت زياد و شديدي نسبت به ساير موجودات نياز دارد (براي مثال در نظر بگيريد که چگونه گوساله گاو پس از به دنيا آمدن روي پاي خود مي‌ايستد، ولي نوزاد انسان حتي نمي‌تواند سر خود را راست نگه دارد). ابن مراقبت توسط پدر و مادر در وهله اول و توسط اطرافيان و جامعه در وهله دوم اعمال مي‌شود، ولي اين مراقبت بدون آگاهي ، دانش و آموزش شيوه‌هاي فرزند‌پروري صحيح امکان ندارد و اهميت روان شناسي کودک نيز از اين دو موضوع (زمان طولاني رشد کودکي و شيوه‌هاي صحيح فرزند‌پروري) ناشي مي‌شود.

    مطالعه در مورد مقابله با برخي مشکلات رفتاري _ رواني دوران کودکي

    کودکان نيز همچون بزرگسالان دچار آشفتگي‌هاي رواني _ رفتاري مي‌شوند و اين مسئله باعث تحقيقات و مطالعات دامنه‌داري در زمينه انواع اين آشفتگي‌ها و تفاوت آنها با آشفتگيهاي رفتاري _ رواني بزرگسالان و همچنين شيوه‌هاي درماني اين آشفتگيها شده است. برخي ار اين مشکلات و آشفتگيهاي رفتاري _ رواني کودکان عبارتند از: اتيسم (Otism) ، اختلالات يادگيري ، اختلالات توجه ، اختلالات دفعي ، ناخن جويدن و ... .